Alleen collega’s, geen personeel
9 november 2018 

Alleen collega’s, geen personeel

Onlangs kwam ik Johan van Haaster tegen van Gapph Vastgoedbeheer. Johan is een energieke vent met passie in z’n ogen als hij spreekt over zijn bedrijf. En de collega’s met met wie hij werkt. Zijn bedrijf bestond onlangs 5 jaar en was flink gegroeid in die periode. De ontmoeting was slechts van korte duur, toch werd ik getriggerd door een uitspraak van hem over zijn collega’s! Ik wilde graag een gesprek met hem.

Interview

Dat gesprek werd meer een interview. We kunnen namelijk leren van Johan hoe je ervoor zorgt dat het team blijft samenwerken en presteren. De prestaties zijn zo goed dat Gapph een enorme scoringspercentage heeft op de aanbestedingen waar ze aan mee doen. En als bedrijven eenmaal klant worden, blijven ze dit ook!

Een van de eerste dingen die opvallen is de interesse van Johan in de mensen met wie hij samenwerkt. Hij weet het als iemand jarig is, wanneer er minder plezierige dingen zijn gebeurd en rolt z’n mouwen op als er eens gesjouwd moeten worden op een zaterdag. Johan neemt hiervoor de tijd om af te stemmen met alle leden van de vier regioteams die Gapph rijk is. Soms drinkt hij koffie met een individu en soms gaan ze met z’n allen lunchen. Meerdere keren per jaar gaan ze met het gehele bedrijf op stap op een ‘teamuitje’. Zo krijgt het team de kan om op een persoonlijke manier elkaar beter te leren kennen.

Het persoonlijke leven is dus een belangrijk aspect in de werksfeer van Gapph. Iets wat Johan eerder als van nature lijkt na te streven dan heel bewust. In zijn rol als directeur heeft hij het namelijk met name over de structuren van samenwerkingen.  Welke visie Gapph heeft, hoe je met klanten omgaat en het bedrijf laat groeien. En ook over het eigen vastgoedsoftware systeem.

Binnen Gapph heerst er nauwelijks hiërarchie. Dat blijkt wel uit de gave uitspraak: Ik heb alleen collega’s, de woorden ‘personeel’ en ‘medewerker’ zijn verboden!

Ik heb alleen collega’s, de woorden ‘personeel’ en ‘medewerker’ zijn verboden!

Rolverdeling

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen rol en worden de beslissingen genomen door Johan, Jeroen en de leden van het MT. Dit team zorgt voor de visie en drive binnen het bedrijf. Onlangs is een traject afgerond waarbij de collega’s uit het bedrijf hun ideeën hebben teruggekoppeld. Dit zorgt voor een fantastische samenwerking, waarbij Johan de nadruk legt op het leveren van de hoogste kwaliteit, luisteren naar de klant en dat je de afspraken nakomt.

Presentatie is ook een belangrijk aspect voor Gapph en dat komt terug in de aanbestedingen. Hoewel het een overheersend mannelijke en zakelijke wereld is (dat verklaart misschien ook wel de kleur blauw in het logo) zorgen de dames van Marketing & Communicatie bewust voor de benodigde balans. Achter Cindy hangen dan ook mooie gevoelsteksten en het logo van Gapph in het roze. En deze balans past dan weer bij de persoonlijke visie van Johan: “Ondernemen zodat mensen graag bij je willen blijven!”. Gaaf, toch?

Teamflow

Als je kijkt naar de voorwaarden voor flow dan kun je niet anders concluderen dat dit goed zit binnen Gapph. Er is een veilige omgeving met een duidelijke gezamenlijke ambitie, waarbij het team ervoor zorgt om de persoonlijke doelen hieraan te koppelen. De collega’s vormen een eenheid, hebben vertrouwen in elkaar, focus op de toekomst en zorgen voor vooruitgang!

arrow_drop_up arrow_drop_down