Sinterklaas-flow
6 december 2018 

Sinterklaas-flow

Initiatief

Sommige dingen ontstaan, omdat je de mogelijkheden ziet, en hiermee mensen, gezinnen en met name kinderen blij maakt. En natuurlijk omdat je er giga-veel-energie van krijgt en als het allemaal lukt: trots bent op de prestatie samen met de mensen om je heen.

Op 5 december was het weer Sinterklaasfeest, een ouderwetse pakjesavond, bedoeld voor gezelligheid met leuke cadeaus. Een echt kinderfeest, met de lekkere spanning voor hoe de avond zal verlopen… en “wat zal ik krijgen?”

Voor iedereen?

Dit kinderfeest is er alleen niet voor iedereen: gezinnen die het financieel al niet makkelijk hebben of voor gezinnen die het hele Sinterklaasfeest en gebeuren gewoon niet kennen.  De kinderen uit deze gezinnen komen op 6 december wel op school en horen de verhalen van de klasgenootjes of van andere vriendjes/vriendinnetjes. Voor deze kinderen dus helemaal geen feest. En natuurlijk voor de ouders ook niet!

Ieder jaar wordt er meer en meer gekocht, steeds meer transacties en Black Friday laat de digitale lijnen roodgloeiend staan. Tegelijkertijd zijn er dus ook meer gezinnen die hier niet aan mee kunnen doen en dus ook meer kinderen die toch even moeten ‘slikken’ op 6 december.

Samenwerken

Vorig jaar heb ik gezocht naar een initiatief in mijn dorp die hieraan bijdroeg. Die was er! De schaal was op dat moment alleen te beperkt om alle kinderen te bereiken.

Daarbij hadden we de wens om de kinderen zélf een verlanglijstje aan Sinterklaas te laten versturen en dat ze uit handen van Sinterklaas vervolgens een jutezak met cadeaus krijgen voor pakjesavond!

Samen met de initiatiefneemster heb ik het idee verder uitgewerkt en zijn we op zoek gegaan naar de juiste partners. En die hebben we gevonden! Via de betrokken personen van alle basisscholen, de voedselbank, voorleesexpress, vluchtelingenwerk, het Pietenhuis en natuurlijk de bijdragen van bedrijven, hebben we 86 kinderen uit 36 gezinnen weten te bereiken en ze een heerlijk avondje kunnen bezorgen!

Support!

We hebben kunnen doorzetten dankzij de financiële belofte van Oranje Foundation, dat als missie heeft ‘het blij maken van kinderen’.

En het is juist deze betrokkenheid van alle personen en organisaties, die zoveel betekenen voor de gezinnen en kinderen, die alles in het werk hebben gesteld om het initiatief een succes te laten worden. En dus hebben gezorgd dat alle kinderen vandaag op school mee konden praten.

Teamflow

Zij zijn de echte reden dat alle kinderen een fijn Sinterklaas hebben kunnen beleven en dat ik als vanouds een “Sinterklaasspanning” had. Als je deze spanning hebt, zit je overigens in teamflow, maar dat is voor een andere keer 😉

Iedereen bedankt en tot volgend jaar!
Pieter de Kort

 

arrow_drop_up arrow_drop_down