Tedx Veghel – Change!
7 oktober 2019 
in nieuws

Tedx Veghel – Change!

Afgelopen vrijdag mocht ik aanwezig zijn bij TedxVeghel , een evenement georganiseerd door een gedreven bestuur, met bijdrage van 100 hardwerkende vrijwilligers, genereuze sponsors en waarbij er kennis en inzichten werden gedeeld door 17 fantastische sprekers van over de hele wereld en een echt toffe presentatie door 2 goed voorbereide en op elkaar ingespeelde hosts! Het onderwerp van de dag was “Change”.

Ik kreeg de een uitnodiging van de Rabobank i.s.m. Startersnetwerk Meierijstad onder enthousiaste coördinatie van Lonneke van der Linde en Rachel van de Greef.

“Success without fulfillment is the ultimate failure” – Tony Robbins

De sprekers waren, ieder op hun eigen manier, allen succesvol en vertelde over hun leerpunten en manier van denken: Waarom ze doen wat ze doen. Allen die op het podium stonden gaven de aanwezigen nieuwe inzichten voor verandering en in mindset. We kregen een blik op de toekomst, we hoorden de tegenstellingen in elkaars verhalen en gaven ons dus iets om over na te denken.

Mijn top statements van de dag:

  • “Soms moet je gaan voor het grotere geheel” – Lotte Klaver
  • “Leonardi Da Vinci was aardslui’ – Marc Teerlink [SAP]
  • “Het gevoel neem je mee naar huis… en dat blijft gisten” – Peer Swinkels [Royal Swinkels Family Brewers]
  • “De mens is meer een gewoontedier dan een chimpansee” – Stijn Berger [host]

En natuurlijk

  • “Door samen te bouwen leer je goed samenwerken” – Nelleke van der Puil [Lego]

Op zo’n dag, waar je even al het werk voor aan de kant zet, kan je niet anders dan de waarde ervaren van zo’n evenement voor jezelf als persoon en met name ook voor de verbinding tussen de diverse aanwezigen, waaronder ook veel ondernemers uit mijn gemeente.  

Absoluut een succesvolle dag en vooral met voldoening. Daarom voor iedereen die zich er mee bezig heeft gehouden: “Keep up the great work!”

arrow_drop_up arrow_drop_down